mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Wiosenna włoska zupa z polentą i warzywami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Polecam włoską zupkę, którą przygotowuje się bardzo szybko. Polenta dodaje smaku i fajnego charakteru zupie. Suszone pomidory były strzałem w dziesiątkę.

Wiosenna włoska zupa z polentą i warzywami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Wiosenna włoska zupa z polentą i warzywami

 

  • 450 gr mieszanka warzywna zupa zimowa Hortex
  • 700 ml rosołu
  • 1 marchewka
  • 5 dkg sera lazur
  • 6 suszonych pomidorów

 

  • polenta:
  • 100 gr kaszki kukurydzianej
  • 400 ml wody
  • 1 łyżka startego parmezanu
  • 1 łyżka oliwy od suszonych pomidorów
  • sól morska

Sposób przygotowania:

Wiosenna włoska zupa z polentą i warzywami
Do garnka wlewam rosół, dodaję mieszankę warzywną i marchewkę jedną obraną. Gotuję około 15 minut. Do drugiego garnka wlewam wodę, po zagotowaniu wsypuję pomału kaszkę kukurydzianą. Pod koniec dodaję parmezan, oliwę, sól. Polentę wylewam do pudełka wyłożonego folią aluminiową. Jak ostygnie wycinam serduszka. Zupę podaję z polentą, suszonymi pomidorami i serem lazur oraz pietruszką. Z marchewki robię dekoracyjną różyczkę i gwiazdki.
Wiosenna włoska zupa z polentą i warzywami
Kaszka kukurydziana z którj zrobię polentę
Wiosenna włoska zupa z polentą i warzywami
Warzywa mix gotują się w rosole w garnku