Sposób przygotowania:
Zupa cukiniowo-czosnkowa
W garnku podgrzać oliwę i smażyć na złocisto cebulę z czosnkiem. Dodać ziemniaki i smażyć kolejne 2 min, mieszając. Wlać rosół, doprawić solą i pieprzem i wolno gotować 30 min. Odstawić nieco do ostygnięcia i utrzeć mikserem. Cukinie pokroić na krótkie kostke taką wiekszą. Zupę ponownie zagotować. Dodać cukinię i gotować 20 min. Tuż przed podaniem dodać bazylię. Mozna zrobicgęściejszy krem i czesc cukini wyjac a resszte ponownei z zupą zmiksowac. Dodac pokrojona cukinie do srodka. Pyszna i sycąca. I nie zionie sie czosnkiem.
http://forum.gazeta.pl/forum/w,77,13540506,0,zupa_z_czosnku_i_cukinii.html?s=0
http://forum.gazeta.pl/forum/w,77,13540506,0,zupa_z_czosnku_i_cukinii.html?s=0
emaila