kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Włoski sos pieczarkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Świetnie smakuje do ryżu lub spaghetti.

Włoski sos pieczarkowy

Składniki:

Włoski sos pieczarkowy

 

  • 250g pieczarek
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła
  • 2 plastry szynki
  • 1 kostka bulionowa
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 1/2 szklanki śmietany
  • sól
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Włoski sos pieczarkowy
Kroimy pieczarki w plasterki, podsmażamy je na maśle po czym dodajemy do nich posiekana cebulkę i szynkę.Podlewamy bulionem, dodajemy koncentrat i gotujemy 10 minut.Zdejmujemy z ognia i dodajemy posiekana natkę pietruszki oraz śmietanę.Podajemy ze spaghetti lub ryżem na sypko.Smacznego!

Tagi:

szynka