kaja

kaja

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 162]

Włoskie burgery

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

wariacje na temat znudzonego mielonego kotleta, do środka można włożyć kawałek mozzarelli i znowu będzie inaczej

Włoskie burgery

Składniki:

Włoskie burgery

 

  • 0.5 kg mielonej wołowiny
  • małe jajeczko
  • słoiczek suszonych pomidorów
  • pół pęczka bazylii
  • kilka gałązek kolendry
  • duża cebula pokrojona w kostkę
  • 3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • 1 plus 4 łyżki oliwy

Sposób przygotowania:

Włoskie burgery
Cebulkę szklimy na oliwie, dodajemy poszatkowany czosnek, suszone, poszatkowane pomidory, jajo, kolendrę i bazylię, doprawiamy. Formujemy zgrabne burgery, do środka możemy włożyć kawałek sera mozzarella albo nawet feta-:)
I teraz dowolność- grillujemy, smażymy na patelni grillowej lub układamy na ruszcie w piekarniku z blachą z wodą poniżej i pieczemy z obu stron po 8-10 min

Tagi:

wołowina