Sposób przygotowania:
Wołowa rolada z kurkamiEtap 1
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na rozgrzanym maśle.
Etap 2
Kurki oczyścić, opłukać, dowolnie pokroić, dodać do cebuli, usmażyć je, doprawić lekko solą i pieprzem, przestudzić.
Etap 3
Plaster wołowiny rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą.
Etap 4
Do przestudzonych grzybów wbić jajko, dokładnie wymieszać.
Etap 5
Na mięsie ułożyć plastry salami, na tym rozłożyć grzyby.
Etap 6
Zwinąć w ścisłą roladę, spiąć wykałaczkami.
Etap 7
Roladę kłaść na rozgrzany na patelni olej, z obu stron posypać przyprawą do mię. Mięso z każdej strony zrumienić.
Etap 8
Do zrumienionego mięsa wlać 2 szklanki wody, dodać kostkę mięsną.
Etap 9
Dusić na małym ogniu pod przykryciem ok. 60 minut. W razie potrzeby dolać więcej wody. Gotową roladę podzielić na porcje i podawać.
Marika-
Magdalena88
agabi22
BioPlace.pl
Mięso wołowe oraz duszenie - średnio współgra :)
BioPlace.pl
A to gdzie mieszkasz? :)
Beatris
Nam bardzo pasuje duszona wołowina, dużo bardziej niż pieczona:) Ale to kwestia gustu... Poza tym nie wyobrażam sobie, żeby np. wołowe zrazy piec, a to już klasyka, którą kocha wielu:)