malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Pulpety wołowe w sosie pieczarkowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Takie pulpety są bardzo smaczne i syte, sos który powstanie nam od mięsa możemy wykorzystać do polania ziemniaków.

Pulpety wołowe w sosie pieczarkowym

Składniki:

Pulpety wołowe w sosie pieczarkowym

 

Sposób przygotowania:

Pulpety wołowe w sosie pieczarkowym
Szczypiorek siekamy, papryki kroimy w małą kostkę, pieczarki w paski. Mięso wyrabiamy z jakiem, solą, pieprzem, paprykami, szczypiorem, formujemy małe pulpety i smażymy na złoto. Pieczarki smażmy na oleju, solimy. W rondlu podgrzewamy bulion, wrzucamy pulpety, pieczarki, dusimy 15 min. dodajemy śmietanę koper, zagęszczamy mąką,