Sposób przygotowania:
Wołowina duszona, faszerowana chrzanem
Przygotowanie:
Mięso umyć, posypać solą i obsmażyć na mocno rozgrzanym oleju. Następnie przełożyć do rondla i zalać pół szklanki wrzącej wody. Dusić 1,5 godziny pod przykryciem na wolnym ogniu. Przygotować farsz: masło utrzeć z żółtkami, solą i cukrem. Dodać bułkę tartą i chrzan. Gdy mięso będzie miękkie, wyjąć je i ostrym nożem naciąć od góry do połowy wysokości(wzdłuż włókien). Cytrynę umyć, obrać ze skórki, pokroić na plasterki. Z obu stron nacięcia włożyć plasterki cytryny, a pośrodku nałożyć farsz. Mięso ponownie włożyć do rondla, wlać śmietanę wymieszaną z mąką i dusić jeszcze 15 minut.
Mięso umyć, posypać solą i obsmażyć na mocno rozgrzanym oleju. Następnie przełożyć do rondla i zalać pół szklanki wrzącej wody. Dusić 1,5 godziny pod przykryciem na wolnym ogniu. Przygotować farsz: masło utrzeć z żółtkami, solą i cukrem. Dodać bułkę tartą i chrzan. Gdy mięso będzie miękkie, wyjąć je i ostrym nożem naciąć od góry do połowy wysokości(wzdłuż włókien). Cytrynę umyć, obrać ze skórki, pokroić na plasterki. Z obu stron nacięcia włożyć plasterki cytryny, a pośrodku nałożyć farsz. Mięso ponownie włożyć do rondla, wlać śmietanę wymieszaną z mąką i dusić jeszcze 15 minut.