lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

wołowina duszona z ananasem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

wołowina duszona z ananasem

wołowina duszona z ananasem

Składniki:

wołowina duszona z ananasem

 

 

Sposób przygotowania:

wołowina duszona z ananasem
Wołowinę umyj,osusz,pokrój w większą kostkę,natrzyj ząbkami czosnku,solą i pieprzem,odstaw na parę godzin,podsmaż na oliwie. Ananasa pokrój w plastry,następnie w ćwiartki i podsmaż go na tłuszczu z mięsa,wymieszaj z kiszoną,odciśniętą kapustą,dopraw do smaku solą,pieprzem i tymiankiem. Połowę kapusty z dodatkami umieść w garnku,na niej poukładaj wołowinę i przykryj pozostałą kapustą.Całość zalej sokiem i duś na wolnym ogniu pod przykryciem ponad pół godziny.