Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Wołowina duszona z majerankiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wołowinę z majerankiem polecam tym, którzy używają ziół, by doprawić potrawy.

Wołowina duszona z majerankiem

Składniki:

Wołowina duszona z majerankiem

 

  • 60 dag gorszej wołowiny
  • 1 cebula
  • 50 ml oleju
  • majeranek, sól
  • 100 ml śmietany
  • 1 łyżka mąki

Sposób przygotowania:

Wołowina duszona z majerankiem
Główkę cebuli kroimy drobno i dusimy na tłuszczu. Wołowinę gorszej jakości myjemy, osączamy i kroimy w wąskie paski, solimy, dusimy razem z cebulą, dolewając nieco wody. W połowie duszenia posypujemy majerankiem. Kiedy mięso jest już miękkie, dolewamy śmietanę zmieszaną z mąką, doprowadzamy do zagotowania. Potrawę podajemy z makaronem.

Tagi:

wołowina