Sposób przygotowania:
Wołowina w paprykowych łódeczkach
Mięso pokrój w paski, skrop je sosem sojowym i odstaw na 10 minut. Przesmaż na rozgrzanym oleju z dodatkiem pasty curry. Podlej wodą, dodaj obrane marchewki, pietruszkę, pokrojoną w kostkę cebulę, posiekany imbir, daktyle. Duś mięso podlewając wodą do miękkości. Na końcu dodaj przyprawy i mleko kokosowe.Przygotuj makaron wg. wskazań na opakowaniu. Po odsączeniu lekko go posól. Papryki przetnij na pół (z łodyżką), wyjmij gniazda nasienne. Układaj porcje makaronu w łódeczki paprykowe, na górę paski wołowiny . Udekoruj szczypiorem. Sos z mięsa przetrzyj przez sito (lub zmiksuj ) -wymieszaj z sosem Sambal Oelek (w takiej proporcji, jak ostro lubisz jeść) i podaj go w oddzielnych miseczkach. Danie możesz podać na gorąco lub zimno - jako przekąskę.
Tit
jaNina
Te papryczki które kupiłam były tak pyszne, słodkie i chrupiące, że grzechem byłoby je zapiekać - dla mnie to rodzaj surówki do kompletu :)
Dbam też, aby w potrawie którą serwuję było jak najwięcej witamin :)
Pozdrawiam serdecznie :)