justka.zet

justka.zet

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 137]

Wołowina w soku z winogron

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Wołowina w soku z winogron to dość oryginalne połączenie, ale warto spróbować!

Wołowina w soku z winogron

Składniki:

Wołowina w soku z winogron

 

  • 2 porcje:
  • 30 dag wołowiny udźca
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka otrębów pszennych
  • 1- 2 grona winogron
  • 2 łyżki stołowe oleju
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Wołowina w soku z winogron
Ubić mięso tłuczkiem pokrojone w plastry, posolić i ułożyć warstwami jedno na drugim, przekładając warstwą pokrojonej cebuli. Zawinąć w folię i wsadzić na 1-2 dni do zamrażarki. Rozmrozić i obsmażyć mięso na rozgrzanym oleju i dusić na małej ilości wody. Z winogron wycisnąć sok i zmieszać z otrębami, dodać gdy mięso jest miękkie i wysmażone. Przed podaniem posypać kilkoma winogronami.