agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Wołowina w sosie pieczeniowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Bardzo smaczna wołowinka :)

Wołowina w sosie pieczeniowym

Składniki:

Wołowina w sosie pieczeniowym

 

  • wołowina 2 kg
  • oliwa z oliwek 3 łyżki
  • sól pieprz 1 szczypta
  • ciepła woda 500 ml
  • sos pieczeniowy 1 torebka

Sposób przygotowania:

Wołowina w sosie pieczeniowym
mięso dokładnie oczyszczamy i dzielimy na dowolnej wielkości porcje. na głębszej patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, układamy mięso i obsmażamy z każdej strony na brązowy kolor .gdy mięso będzie obsmażone solimy i pieprzymy. jeżeli zrobimy to przed smażeniem , mięso stwardnieje. podlewamy ciepłą wodą i dusimy pod przykryciem przez 1 godzinę. dodajemy sos pieczeniowy i dusimy jeszcze 30 minut. Wołowinka smakuje jeszcze lepiej jeśli dodamy do niej cebulkę.Smacznego:)

Tagi:

sosy wołowina