misia53

misia53

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Wołowina w warzywach

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Do pieczystego używajmy mięsa dobrej jakości.

Wołowina w warzywach

Składniki:

Wołowina w warzywach

 

  • 1 kg mięsa wołowego na pieczeń
  • 1 łyżka przyprawy do wołowiny
  • 1/2 opakowania warzyw mrożonych krojonych w paski
  • 2 gruszki
  • cebula
  • 1/2 pęczka natki
  • sól, pieprz
  • olej do smazenia

Sposób przygotowania:

Wołowina w warzywach
Umyte i osuszone mięso posmarować olejem, natrzeć przyprawą i solą, wstawić na 1 dzień do lodówki. Następnie rozgrzać olej na patelni, obsmażyć mięso gookoła i włożyć do rękawa. Pięc dobrą godzinę w 180*C. Włoszczyżnę przelać wrzątkiem , osączyć, cebulę obrać, pokroić w piórka i wraz z wloszczyzną obsmażyć na oleju. Doprawić do smaku, dodać sos z pieczeni i dusić kilka minut. Gruszki obrać pokroić w plastry, jeśli są twardawe to poddusić je razem z warzywami. Mięso pokroić w plastry, obłożyć warzywamii gruszkami, przybrać listkami natki.