Sposób przygotowania:
Wołowe z warzywami
Obrane,umyte i osuszone warzywa ścieramy na tarce o grubszych oczkach a paprykę kroimy w drobną kosteczkę. Przekładamy na rozgrzany olej,doprawiamy płatkami chili,solą morską ziołową oraz ognistą mieszanką. Smażymy mieszając do momentu aż płyn odparuje - odstawiamy. Mięso myjemy ,osuszamy i rozbijamy na jak najcieńsze płaty,najlepiej przez folię żeby go nie podziurawić. Każdy rozbity płat smarujemy majonezem,oprószamy solą i pieprzem.Na wierzch każdego płata mięsa wykładamy farsz. Zawijamy,najpierw dłuższe boki a następnie w rulon. Każdą roladkę owijamy nicią i mocno oprószamy papryką słodką.Przekładamy na rozgrzany olej i przesmażamy je z wszystkich stron. Gotowe roladki wkładamy do szybkowara z rosołem,dodajemy listek laurowy. Przykrywamy pokrywą i ustawiamy na duży ogień (duże ciśnienie).Jak para zacznie się wydobywać z "dzióbka" zmniejszamy ogień minimalnie i "szybkowarowarujemy" 20 minut Zdejmujemy szybkowar z ognia,odparowujemy i jak już puści blokada otwieramy i możemy podawać np. z ulubionym sosem,ziemniakami i surówką. Smacznego . . .
zbysiowa
kołczu
gusia1000