szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

wołowina w winie z papryką wg. moni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

wołowina w czerownym winie z papryką i cebulą

wołowina w winie z papryką wg. moni

Składniki:

wołowina w winie z papryką wg. moni

 

 

 

  • Sposób wykonania

 

Sposób przygotowania:

wołowina w winie z papryką wg. moni
Paprykę umyc, osuszyć , oczyścić z nasion i pokroić w paski. Cebule obrac i pokroić na plasterki. Mieso umyć, opłukać, pokroić na plastry, lekko rozbić tłuczkiem, oprószyć pieprzem i słodka mielona papryką, obtoczyć w mące i obsmażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju, dodać cebulę i zeszklić ją, nastepnie dodać liść laurowy oraz paprykę. Podlać winem, zagotować, zmniejszyć ogień minimalnie, przykryć i dusić około 10 minut razem, następnie odkryć i gotować dalej na wolnym ogniu aż sos sie ładnie zredukuje. Doprawić solą. Podawać z ziemniakami z wody i fasolka szparagową.