2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Wołowina z kurkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Po dodaniu kurek i cebuli zawartość patelni doprawić jeszcze raz solą i pieprzem aby grzyby były smaczne i miękkie

Wołowina z kurkami

Składniki:

Wołowina z kurkami

 

  • 50 dag wołowiny
  • 40 dag kurek
  • 2 cebule
  • 150 ml śmietany
  • 2 łyżki maki
  • szczypta tymianku
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • sol ,pieprz i olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Wołowina z kurkami
Mięso umyć pokroić w kostkę posypać pieprzem i solą oraz papryką oprószamy mąką,na patelni rozgrzewamy oliwę wkładamy mięso i smażymy kilka minut aż się ładnie przyrumieni,następnie podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem do miękkości .Kurki myjemy i oczyszczamy z piachu ,cebulę cienko kroimy,grzyby i cebulę dodajemy do mięsa i dusić aż grzyby będą miękkie około 15 min,wlać zawiesinę zrobioną z mąki i śmietany i trzymać na małym ogniu ciągle mieszając 10 min posypać tymiankiem .Podawać z pieczywem Smacznego!

Tagi:

wołowina mak