Sposób przygotowania:
Wołowina z pak choi
W miseczce mieszamy sos rybny z sosem ostrygowym. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną drobno papryczkę chilli i starty na tarce imbir. Tak powstały sos dzielimy na 2 części, do jednej wkładamy stek i odstawiamy na minimum 15 minut. W czasie kiedy mięso się marynuje paprykę myjemy i kroimy w paski . Kapustę pak choi kroimy na 4 części. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju rzepakowego i smażymy steka ( od 3 do 5 minut z każdej strony w zależności od stopnia wysmażenia ). Mięso przekładamy na deskę aby odpoczęło. Na tej samej patelni rozgrzewamy drugą łyżkę oleju rzepakowego dodajemy drugą część sosu i chwilę przesmażamy po czym wrzucamy paprykę i kapustę pak choi i całość smażymy minutę. Warzywa przekładamy na talerz, a na warzywach układamy pokrojone w plasterki mięso.