Sposób przygotowania:
Wołowina z ryżowym czubem
Mięso pokrój w paski, skrop je sosem sojowym i odstaw na 10 minut. Przesmaż na rozgrzanym oleju z dodatkiem pasty curry. Podlej wodą, dodaj obrane marchewki, pietruszkę, pokrojoną w kostkę cebulę, posiekany imbir, daktyle. Duś mięso podlewając wodą do miękkości. Na końcu dodaj przyprawy i mleko kokosowe. Na rozgrzana fryturę (mocno!!) wrzuć gałązki rozmarynu, odsącz na ręczniku papierowym, następnie porcje makaronu - smaż kilka chwil. Po odsączeniu wykładaj porcje na ręcznik papierowy. Układaj porcje wołowiny z marchewką na talerz, udekoruj czubem z chrupiącego makaronu i rozmarynu. Sos z mięsa wymieszaj z sosem Sambal Oelek (w takiej proporcji, jak ostro lubisz jeść) i podaj go w oddzielnych miseczkach.