zosiasamosia

zosiasamosia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 171]

Wołowina z warzywami Cioci Krysi

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna wołowina z warzywami

Wołowina z warzywami Cioci Krysi

Składniki:

Wołowina z warzywami Cioci Krysi

 

  • 30 dkg miękkiej wołowiny
  • 10 dkg pieczarek
  • 1/2 pęczka cebuli dymki
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 3/4 szklanki bulionu
  • 1/2 papryki żołtej
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 2 łyżki oleju
  • przyprawy: sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Wołowina z warzywami Cioci Krysi
Mięso pokroić nożem na grube plastry. Wołowinę lekko rozbić z każdej strony tłuczkiem. Oprószyć mięso solą oraz pieprzem. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć mięso z obu stron. Następnie na małym ogniu smażyć mięso jeszcze około 8 minut. Po tym czasie zdjąć mięso z patelni i zabezpieczyć przed ostygnięciem. Na tym samym tłuszczu podsmażyć pokrojoną w paseczki paprykę oraz pokrojone w plasterki pieczarki i pokrojoną w talarki cebulkę. Do warzyw dodać sos sojowy oraz wlać bulion. Lekko podgrzać i włożyć usmażne mięso. Na małym ogniu dusić całosć około 20 minut. Gotową wołowinę z warzywami podawać z ziemniaczkami.