Sposób przygotowania:
Wołowina z porami
Obierz cebulę i pokroić ją w cienkie paski .Umyć i pokroić w cienkie paski pora i razem z cebulą podusić na 1 łyżce gorącego oleju ,listek laurowy i ziarna jałowca rozbić w moździerzu,dodać do warzyw i zagotować ( z małą ilością wody)
i odstawić.Opłukać wołowinę,osuszyć i pokroić w cienkie paski.Podsmażyć na pozostałym oleju ,zalać wodą i śmietaną.Dodać zioła i dopraw do smaku solą i pieprzem.Następnie dodać duszony por z cebulą i wszystko jeszcze raz doprawić do smaku.
i odstawić.Opłukać wołowinę,osuszyć i pokroić w cienkie paski.Podsmażyć na pozostałym oleju ,zalać wodą i śmietaną.Dodać zioła i dopraw do smaku solą i pieprzem.Następnie dodać duszony por z cebulą i wszystko jeszcze raz doprawić do smaku.