Sposób przygotowania:
CHILI CON CARNE Z WARZYWAMI
W garnku z grubym dnem rozgrzewany 2 łyżki oliwy, po chwili wrzucamy drobno posiekaną cebulę i czosnek. Po kilku minutach dodajemy łyżeczkę słodkiej papryki oraz oregano i mieszamy. Do garnka wrzucamy mieloną wołowinę i obsmażamy 10 minut na większym ogniu. Jak tylko zesmażymy wołowinę, dodajemy całą puszkę posiekanych pomidorów bez skórki, zmniejszamy ogień i całość dusimy około 15-20 minut. W między czasie dodajemy łyżkę miodu, odrobinę soli i pieprzu. Następnie dodajemy całą torbę mieszanki meksykańskiej Hortex i czekamy aż danie znowu zacznie lekko wrzeć. Proces gotowania warzyw w sosie zmniejszamy do minimum 5-10 minut, aby pozostały chrupiące i soczyste. Danie można podawać z ryżem. Smacznego !