lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Wołowina z rzepą i marchewką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Soczysta wołowina z dużą ilością warzyw.

Wołowina z rzepą i marchewką

Składniki:

Wołowina z rzepą i marchewką

 

Sposób przygotowania:

Wołowina z rzepą i marchewką
Wołowinę oczyść i obłóż plasterkami słoniny.Obierz jedną marchew i cebulę dodaj do niej liść laurowy i przełóż do brytfanny. Mięso posmaruj masłem lub skrop oliwą i także umieść w brytfannie obok jarzyn. Piecz ok 25 minut w wysokiej temperaturze a następnie po tym czasie zmniejsz nieco temperaturę.Po kolejnych 10 minutach posól i popieprz mięso.Co jakiś czas polewaj pieczeń wodą przed końcem pieczenia wyjmij ostrożnie słoninę. Zostaw mięso w otwartym piekarniku a pokrojoną słoninę wrzuć do brytfanny polej pieczeń wodą.Powstały sos dopraw do smaku, osobno ugotuj warzywa które podaj z wołowiną polaną sosem.