kontakt1982

kontakt1982

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 262]

Książka Kucharska: Świetne pomysły na dania z sosem Tao Tao

Wrapy z wędzoną rybą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Wędzona ryba i tortilla-udany duet

Wrapy z wędzoną rybą

Składniki:

Wrapy z wędzoną rybą

 

  • 4 tortille
  • 1 wędzona makrela (lub inna wędzona ryba)
  • 1/2 ogórka szklarniowego
  • 1/2 awokado
  • 1/2 czerwonej papryki
  • kawałek ok 5 cm kapusty pekińskiej posiekanej w drobne paseczki
  • sos:
  • łyżka majonezu
  • łyżka słodkiego sosu chilli Tao-Tao
  • 4-5 kropli sosu sojowego Tao-Tao
  • łyżeczka soku z cytryny

 

Sposób przygotowania:

Wrapy z wędzoną rybą
Wymieszaj w miseczce składniki sosu.Rybę obierz ze skóry i postaraj się jak najdokładniej oddzielić mięso od ości.Awokado obierz ze skórki pokrój w zapałkę,ogórka obierz ze skórki,wydrąż łyżeczką pestki i również posiekaj w zapałkę.Paprykę posiekaj w paseczki. Każdą tortillę podgrzewaj przez ok 15 sekund w mikrofalówce aby odpowiednio ją zmiękczyć.Następnie smaruj łyżką przygotowanego wcześniej sosu i układaj na niej kolejno kapustę pekińską,awokado,ogórek,paprykę i kawałki wędzonej ryby. Ciasno zwiń w rulonik każdy placek a przed podaniem przekrój ostrym nożem na pół.