Sposób przygotowania:
Wstążki z kurczakiem i krewetkami
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę.Na patelni rozgrzać połowę masła i wrzucić do niego pokrojony w cienkie plasterki czosnek.Chwilę podsmażyć i wyciągnąć zanim się zrumieni.Na tak przygotowanym maśle lekko podsmażyć kurczaka i wyjąć z tłuszczu.Na patelnię włożyć pozostałe masło i gdy się rozpuści wrzucić krewetki i podsmażyć.Kiedy będą gotowe dodać kurczaka i śmietanę.Wymieszać.Na koniec wlać wino i dusić pod przykryciem,aż sos zacznie gęstnieć.Doprawić solą,pieprzem i ulubionymi przyprawami.Makaron ugotować w/g przepisu na opakowaniu.Liście szpinaku sparzyć we wrzątku, a następnie podsmażyć na maśle.Dodać rozgnieciony ząbek czosnku i przyprawić do smaku.Makaron polać sosem i udekorować szpinakiem.