Sposób przygotowania:
Wstążki ze szpinakiem i orzechami
Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy odciśnięty szpinak i smażymy chwilę aby go odparować. Dodajemy przegnieciony ząbek czosnku, sól czerwony pieprz do smaku i dusimy chwilę pod przykryciem. Na koniec dodajemy łyżkę otartej skórki z pomarańczy oraz sok z jednego owocu.. Mieszamy dokładnie i przykrywamy, odstawiamy na bok. Chodzi o to aby sok już nie odparował ale nadał smaku potrawie i lekko rozrzedził szpinak. Makaron gotujemy al dente. Z drugiej pomarańczy ocieramy łyżkę skórki, a resztę obieramy i kroimy na drobne cząstki.Orzechy rozdrabniamy nożem i prażymy na gorącej patelni. Na środku makaronu nakładamy kulkę szpinaku, całość posypujemy pomarańczą, skórką pomarańczową i orzechami. Jedząc można sobie dobierać szpinaku lub wymieszać go z resztą.