Sposób przygotowania:
Wulzerbrot - szwajcarski chleb zawijany
Wszystkie składniki wsypać do dużej miski, wymieszać i zagniatać około 15 minut. Tak przygotowane ciasto będzie dość twarde, ale takie ma być. Włożyć do miski nasmarowanej olejem i przykryć folią, włożyć do lodówki na 12-14 godzin. Po tym czasie ciasto wyjąć z lodówki i odstawić na godzinę w temperaturze pokojowej. Ciasto ugniatać 10 minut, uformować wałek i skręcić 6-8 razy trzymając za jego końce. Położyć na blacie, przykryć ściereczką i odstawić na około 1-1,5 godziny do wyrośnięcia. Rozgrzać piekarnik z blachą w środku do 240 stopni. Chleb przełożyć na papier do pieczenia i razem z papierem na rozgrzaną blachę. Obok chleba postawić naczynie żaroodporne z gorącą wodą, para powoduje chrupkość skórki. Piec 25 minut. Studzić na kratce