Sposób przygotowania:
Wuztetka
Ciasto: jajka rozbić, białka ubić z 2 łyżkami zimnej wody. Ciągle ubijając dodawać cukier i żółtka. Mąkę pszenną i ziemniaczaną, proszek do pieczenia i kakao wsypać do masy. Całość lekko wymieszać. Ciasto wylać do natłuszczonej formy. Piec ok. 30-40 min w temp. 180°C.
Krem: cukier i masło roślinne utrzeć na jednolitą masę. Ucierając, dodawać po łyżce zsiadłe mleko. Ciasto przekroić na 3 części, każdą z nich nasączyć herbatą, przełożyć kremem.
Polewa: w mleku rozpuścić czekoladę, posmarować wierzch tortu. Udekorować rozetkami z kremu, owocami,i migdałami
Krem: cukier i masło roślinne utrzeć na jednolitą masę. Ucierając, dodawać po łyżce zsiadłe mleko. Ciasto przekroić na 3 części, każdą z nich nasączyć herbatą, przełożyć kremem.
Polewa: w mleku rozpuścić czekoladę, posmarować wierzch tortu. Udekorować rozetkami z kremu, owocami,i migdałami
misia14
ile należy dać jajek?
w jakiej formie piec do ciasto?