Sposób przygotowania:
Wykwintna mięsna babka z kurczakiemETAP 1:
1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy przyprawą oraz solą.
2. Na dnie okrągłej tortownicy układamy boczek, tak żeby przykryć boki oraz dno.
ETAP 2:
3. Na boczku układamy mięso, przykrywamy tylko dno.
ETAP 3:
6. Paprykę obieramy z nasion, kroimy drobno i układamy na marchwi.
ETAP 4:
7. Boczne paski boczku zawijamy do góry, przykrywając wierzch babki.
8. Wstawiajmy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 40 minut w 180 °C pod przykryciem.
ETAP 5:
9. Brokuł gotujemy w osolonej wodzie i po ugotowaniu układamy na upieczoną babkę.
ETAP 6:
10. Wierzch babki mięsnej posypujemy startym na dużych oczach żółtym serem i jeszcze 5 minut zapiekamy.
ETAP 7:
10. Wierzch babki mięsnej posypujemy startym na dużych oczach żółtym serem i jeszcze 5 minut zapiekamy.
ETAP 8:
11. Babka gotowa.
12. Smacznego.