Sposób przygotowania:
Wykwintne ciasto o smaku malinowym
Należy przygotować niezbędne składniki na ciasto. W dalszej kolejności jaja sparzyć wrzącą wodą w celu zniwelowania bakterii, oddzielić białka od żółtek. Mąkę tortową przesiać na sicie wraz z proszkiem do pieczenia. Białka- 6 szt. ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, żółtka- 6 szt ubić z cukrem. Połączyć pianę z białek z ubitymi żółtkami, wsypać cukier waniliowy, mąkę ziemniaczaną, i mąkę tortową. Połączyć składniki dokładnie mieszając. Przygotować blaszkę prostokątną, wyłożyć spód blaszki papierem do pieczenia i wlać ciasto do blaszki. Białka jaj- 4 sztuki ubić i wsypać wiórki kokosowe. Wyłożyć powstałą masę na biszkopt. Piec ciasto przez około 50 minut w temperaturze 200 stopni C. Wyjąć biszkopt, ostudzić go i przekroić na połowę. Posmarować jeden biszkopt dżemem malinowym, na to poukładać wcześniej opłukane maliny. Według przepisu podanego na opakowaniu przygotować masę czekoladową - gotową i wyłożyć na dżem. Przykryć masę drugim biszkoptem- wierzch piana z białek i wiórki kokosowe. Według przepisu podanego na opakowaniu roztopić polewę czekoladową i wylać ją na wierzch ciasta- robiąc finezyjne wzory na wierzchu. Wstawić do lodówki na około godzinę, porcjować ciasto.