Sposób przygotowania:
Wylewne ciasto z sokiem owocowym
Budyń zagotuj z mlekiem, jednak nie dodawaj całego mleka. Tu użyte 400ml mleka. Jak zacznie już lekko tężeć w rondelku w którym je gotujesz, przelej do formy ( wysmaruj tylko masłem, dość grubo i solidnie ). Forma okrągła ( może być na babkę z dziurą w środku ). Jak przestygnie już budyń, nie może być ciepły wlej na niego sok z jagód. Zagotuj galaretkę agrestową, również dałam o 100ml mnij niż na opakowaniu. Po jej rozpuszczeniu zacznij schładzać galaretkę. Jeśli zacznie już sztywnieć wylej na ciasto ok 1 szkl. galaretki. Resztę daj do lodówki. Gdy będzie zupełnie sztywna, przełóż na moment na ogień. Jak troszkę złapie temperatury i będziesz mogła ją zamieszać łyżką, całą przelej do pozostałego ciasta.
Włóż do lodówki na noc. Wyciągnij przed podaniem. Rozkrawaj i podawaj.
UWAGA! Ciasto będzie z sokiem owocowym, więc trzeba uważać na spodnie, obrus itd....
Smacznego
Włóż do lodówki na noc. Wyciągnij przed podaniem. Rozkrawaj i podawaj.
UWAGA! Ciasto będzie z sokiem owocowym, więc trzeba uważać na spodnie, obrus itd....
Smacznego