Klaud922

Klaud922

Szef Kuchni
[Przepisów: 43]

Wypasione pomidory

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciekawa przystawka, zapowiadająca smaczną kolację.

Wypasione pomidory

Składniki:

Wypasione pomidory

 

  • 5 średniej wielkości pomidorów
  • 20 dag. sera żółtego
  • 1/2 puszki groszku konserwowego
  • mały słoik majonezu
  • natka pietruszki
  • sól pieprz

Sposób przygotowania:

Wypasione pomidory
Pomidory dokładnie myjemy. Umyte pomidory wycieramy ściereczką i ścinamy wierzchnią warstwę. Następnie łyżeczką delikatnie usuwamy miąższ. Małą ilością wody przemywamy od wewnątrz pomidorki (nie jest to konieczne). Potem przyprawiamy solą i pieprzem wnętrza pomidorów według uznania. Ser żółty ścieramy na tarce i przesypujemy do miseczki. Do sera dodajemy odcedzony groszek. Kroimy bardzo drobno natkę pietruszkę i dodajemy do pozostałych składników. Starty ser, groszek i natkę pietruszki delikatnie przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy 3 łyżki majonezu i mieszamy. Pomidory nadziewamy przygotowanym farszem.
Smacznego!

Tagi:

sery ser