Sposób przygotowania:
Wystrzałowe muffinki
Pestki granatu wydobyć ze skorupki. Margarynę stopić, lekko przestudzić. Wsypać cukier, dodać jajka i pestki granatu oraz danonka i wymieszać. Obie mąki wymieszać z proszkiem i sodką, wsypać do płynnej masy i niedbale wymieszać. Ciasto kłaść do foremek na muffinki do 3/4 wysokości. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut. Po wyjęciu muffinek z foremek posypać je cukrem pudrem.
Sarenka
zewa
Tak właśnie :)
bajtek
iziona
zewa
O tak, koraliczki są pyszne. Jednego granata zostawiłam do osobnej konsumpcji.
jaNina
Sierra Papa
zewa
Ojej, moje głodomorki wszystko zjadły i nie ma nawet okruszka.
cherry
Żałuję podwójnie, bo też miałam smaka :) bardzo ładne babeczki