Sposób przygotowania:
Wytrawna tarta z brokułami
1) Zagnieść ciasto aby miało dosyć plastyczną konsystencję. (Jeśli jest zbyt rzadkie, a większa ilość mąki na nic się nie zdaje należy schłodzić je w lodówce)
2) Ciasto wyłożyć na formę do tarty (którą na wszelki wypadek można wysmarować tłuszczem). Włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 C i podpiec przez około 15-20 minut.
3) W międzyczasie przygotować, pokroić warzywa. W przypadku cebuli, można ją zeszklić na patelni, zaś brokuły można na kilka minut włożyć do gotującej się wody.
4) Należy przygotować również masę, mieszając ze sobą wszystkie składniki wymienione powyżej.
5) Kiedy ciasto będzie zapieczone, wyłożyć na nie pokrojone warzywa. Całość zalać masą śmietanowo-jajeczną i ponownie włożyć do piekarnika na około 40 minut.
2) Ciasto wyłożyć na formę do tarty (którą na wszelki wypadek można wysmarować tłuszczem). Włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 C i podpiec przez około 15-20 minut.
3) W międzyczasie przygotować, pokroić warzywa. W przypadku cebuli, można ją zeszklić na patelni, zaś brokuły można na kilka minut włożyć do gotującej się wody.
4) Należy przygotować również masę, mieszając ze sobą wszystkie składniki wymienione powyżej.
5) Kiedy ciasto będzie zapieczone, wyłożyć na nie pokrojone warzywa. Całość zalać masą śmietanowo-jajeczną i ponownie włożyć do piekarnika na około 40 minut.