Sposób przygotowania:
Słone ciasteczka z sezamem
Do miski przesiać mąkę, wsypać do niej proszek do pieczenia oraz sezam i sól razem wymieszać. Wbić do suchych składników jajko i dodać pokrojone masło, zagnieść ciasto.
Z ciasta uformować wałek i obtoczyć w pozostałym sezamie. Włożyć ciasto do zamrażalki na 0,5 do jednej godziny.
Po tym czasie kroić ciasto nożem na ciasteczka. Piec około 15-20 minut w temp. 170 stopni. Wyjąć i podawać ostudzone.
Z ciasta uformować wałek i obtoczyć w pozostałym sezamie. Włożyć ciasto do zamrażalki na 0,5 do jednej godziny.
Po tym czasie kroić ciasto nożem na ciasteczka. Piec około 15-20 minut w temp. 170 stopni. Wyjąć i podawać ostudzone.
biedroneczki
Czekoladka 2
mocsłodkości