Wywar z kości,mięsa i warzyw

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tak samo można przyrządzić wywar z innych gatunków mięsa: wołowiny, dziczyzny, drobiu

Wywar z kości,mięsa i warzyw

Składniki:

Wywar z kości,mięsa i warzyw

 

 

Sposób przygotowania:

Wywar z kości,mięsa i warzyw
Kości umyć, porąbać razem z obraną, opłukaną marchewką i porem oraz umytym mięsem zalać 3,5 l wody. Zagotować, dodać bouquet garni oraz podpieczoną na suchej patelni cebulę, naszpikowaną goździkami. Gotować pod przykryciem przez 3 godziny, osolić, ostudzić, odtłuścić i przecedzić. Tak samo można przyrządzić wywar z innych gatunków mięsa: wołowiny, dziczyzny, drobiu

Tagi:

mięsa danie