Sposób przygotowania:
wywar z kurczaka
1 Mięso kurczaka i podroby umieszczamy w dużym garnku albo rondlu,wlewamy wodę,pozostawiając 150 ml (około 2/3 szklanki).Powoli doprowadzamy do wrzenia,potem dodajemy resztę wody i zmniejszamy temperaturę palnika.Zbieramy pianę z powierzchni.
2 Dodajemy pozostałe składniki,częściowo przykrywamy pokrywką i gotujemy na wolnym ogniu przez 4 godziny.Co jakiś czas zbieramy łyżką gęstą pianę pływającą po powierzchni.
3 Bezpośrednio po ugotowaniu odcedzamy,odstawiamy do ostygnięcia,a potem wstawiamy na noc do lodówki.
2 Dodajemy pozostałe składniki,częściowo przykrywamy pokrywką i gotujemy na wolnym ogniu przez 4 godziny.Co jakiś czas zbieramy łyżką gęstą pianę pływającą po powierzchni.
3 Bezpośrednio po ugotowaniu odcedzamy,odstawiamy do ostygnięcia,a potem wstawiamy na noc do lodówki.