Sposób przygotowania:
Z młodej kapusty gołąbki
Z młodej kapusty wyciąć głąb, włożyć do gotującej się wody i sparzać liście, wyjmować je na talerz, z wystudzonych wyciąć gruby nerw.
Mielone mięso z drobiu wymieszać dokładnie z jajkiem, koperkiem posiekanym, ryżem ugotowanym w nie solonej wodzie, przyprawami.
Na każdy liść nałożyć porcję mielonego mięsa, zawijać ciasno liście, układać w brytfannie wyłożonej niepotrzebnymi liśćmi.
Wlać sok pomidorowy, 2 szklanki wody z parzenia liści i pod przykryciem w piekarniku nagrzanym na 220C, grzanie góra/dół piec około 45-50 minut.
Z 10 minut przed końcem pieczenia zdjąć przykrycie i na termoobiegu dopiec do końca czasu.
Mielone mięso z drobiu wymieszać dokładnie z jajkiem, koperkiem posiekanym, ryżem ugotowanym w nie solonej wodzie, przyprawami.
Na każdy liść nałożyć porcję mielonego mięsa, zawijać ciasno liście, układać w brytfannie wyłożonej niepotrzebnymi liśćmi.
Wlać sok pomidorowy, 2 szklanki wody z parzenia liści i pod przykryciem w piekarniku nagrzanym na 220C, grzanie góra/dół piec około 45-50 minut.
Z 10 minut przed końcem pieczenia zdjąć przykrycie i na termoobiegu dopiec do końca czasu.