Sposób przygotowania:
Gołąbki z młodej kapusty z kaszą jaglaną i mięsem
Z kapusty wycinamy głąb, przekładamy do większego garnka, zalewamy wodą i gotujemy przez około 10 minut. Kapustę wyjmujemy z wody i delikatnie oddzielamy liście, studzimy i ścinamy zgrubiałe części liści.
Do mięsa mielonego dodajemy ugotowana kaszę jaglaną, namoczoną kajzerkę, jajka. Wszystko wyrabiamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Na każdym liściu układamy układamy porcję masy i zwijamy dość ciasno zwijając brzegi do środka. Układamy ścisło w garnku, zalewamy wodą, doprawiamy do smaku sola i Vegetą. Gotujemy około 30-40 minut.
Przecier pomidorowy przelewamy do garnka, dodajemy koncentrat pomidorowy, zagotowujemy. Zagęszczamy mąką rozrobioną wodą. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem.
Ugotowane gołąbki polewamy sosem pomidorowym.
Do mięsa mielonego dodajemy ugotowana kaszę jaglaną, namoczoną kajzerkę, jajka. Wszystko wyrabiamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Na każdym liściu układamy układamy porcję masy i zwijamy dość ciasno zwijając brzegi do środka. Układamy ścisło w garnku, zalewamy wodą, doprawiamy do smaku sola i Vegetą. Gotujemy około 30-40 minut.
Przecier pomidorowy przelewamy do garnka, dodajemy koncentrat pomidorowy, zagotowujemy. Zagęszczamy mąką rozrobioną wodą. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem.
Ugotowane gołąbki polewamy sosem pomidorowym.
Gotowanie: