Sposób przygotowania:
Ziemniaczana tarta z tuńczykiem
Pokrojone w kostkę ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie około 10-15 minut. Odcedzamy i ugniatamy tłuszkiem, dodajemy mąkę oraz masło. Zagniatamy ciasto.Ciasto układa w formie na tartę i nakłuwamy widelcem. Pieczemy około 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Cebulkę, czosnek oraz pokrojoną w kostkę paprykę smażymy na rozgrzanym tłuszczu około 5 minut.Rozkładamy Na podpieczonej dolnej warstwie. Odsaczamy tuńczyka z zalewy, i układamy na podsmażonej papryce.Posypujemy kukurydzą. Roztrzepujemy jajka z mlekiem sola i pieprzem, dodajemy posiekany koperek.
Zalewamy tartę.Posypujemy serem. Pieczemy około 20 minut w temperaturze około 200 stopni. Dekorujemy i gotowe!!!
Cebulkę, czosnek oraz pokrojoną w kostkę paprykę smażymy na rozgrzanym tłuszczu około 5 minut.Rozkładamy Na podpieczonej dolnej warstwie. Odsaczamy tuńczyka z zalewy, i układamy na podsmażonej papryce.Posypujemy kukurydzą. Roztrzepujemy jajka z mlekiem sola i pieprzem, dodajemy posiekany koperek.
Zalewamy tartę.Posypujemy serem. Pieczemy około 20 minut w temperaturze około 200 stopni. Dekorujemy i gotowe!!!
kołczu
Konczi
Alex_M