marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Zabaione z miodem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Figi umyć i przekroić,polać miodem i wymieszać.żółtka utrzeć z cukrem,mieszając.Ubijać na parze ok.minuty.Wlać wino i ubić z 3 min.Podawać

Zabaione z miodem.

Składniki:

Zabaione z miodem.

 

  • 12 fig,
  • 6 żółtek,
  • 3-4 jabłka,
  • 12 dag. cukru-pudru,
  • 2/3 szklanki wina gronowego.

Sposób przygotowania:

Zabaione z miodem.
Figi umyć,przekroić na parę części,przełożyć do naczynia,polać
miodem i wymieszać.Masę z żółtek zmieszać z cukrem i wodą.
Ubijać na parze ok.1 min.Wlać wino i ubijać 3 min.aż powstanie
puszysta masa.Figi podawać polane z masą żółtkową.