cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex I

Zając po myśliwsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

na sposób gajowego...

Zając po myśliwsku

Składniki:

Zając po myśliwsku

 

 

Sposób przygotowania:

Zając po myśliwsku

Zamarynowanego zająca porąbać na kawałki, posolić, popieprzyć i ułożyć w żaroodpornym naczyniu, wyłożonym plasterkami słoniny, przesypując sparzonymi cebulkami i tartą bułką oraz papryką.. Dodać kilka ziaren jałowca, przykryć z wierzchu plastrami słoniny i zalać czerwonym winem. Nakryć szczelnie naczynie i wstawić do gorącego piekarnika na 2-3 godziny, nie odkrywając wcale.


Podawać w tym samym naczyniu z czerwoną kapustą, uduszoną w winie.