Zając po wiedeńsku

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Mieso umyć, zdjąć błonę, usunąć kości, zalać mlekiem i pozostawić w chłodnym

Zając po wiedeńsku

Składniki:

Zając po wiedeńsku

 

Sposób przygotowania:

Zając po wiedeńsku
Mieso umyć, zdjąć błonę, usunąć kości, zalać mlekiem i pozostawić w chłodnym miejscu na 24 godziny. Nastepnie mięso wyjąć z naczynia, osuszyć, pokroić na kawałki, natrzeć przyprawami i opruszyć mąką, panierować w rozmąconych jajach z koniakiem i bułce tartej połączonej ze startym serem, przyciskając ręką. Następnie kłaść na gorący tłuszcz, zrumienić z obu stron i dosmażyć na małym ogniu. Podawać z ziemniakami i nadziewanymi śliwkami i surówkami.