motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Zalewa octowa do rybki smażonej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zalewa octowa do smażonej rybki

Zalewa octowa do rybki smażonej Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zalewa octowa do rybki smażonej

 

  • 3 szkl wody
  • 3 liście laurowe
  • 5 ziarenek ziela
  • 2 cebule
  • 2 marchewki
  • 3/4 szkl octu
  • 1/2 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • kilka ziarenek pieprzu

Sposób przygotowania:

Zalewa octowa do rybki smażonej
Do garnka wlewamy wodę, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i doprowadzamy do wrzenia. W tym czasie obieramy marchewki i kroimy w kółka a cebulki w pół krążki. Gotującą się wodę ściągamy z pieca dodajemy sól, pieprz, cukier i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy pokrojone marchewki i cebulki a  na końcu ocet. Zimną zalewą zalewamy usmażone kawałki rybki.
Zalewa octowa do rybki smażonej
Etap 1 Do garnka dajemy wodę, liście, ziele i doprowadzamy do wrzenia
Zalewa octowa do rybki smażonej
Etap 2 Kroimy marchewkę i cebulkę. Wszystkie składniki łączymy i mieszamy