Sposób przygotowania:
Zamiast masła.
W naczyniu o grubym dnie zaczynamy podgrzewać twaróg ze sodką i ciągle mieszamy. Jak zacznie robić się rzadki wbijamy jajko i nadal miksujemy aż do momentu jak serek pozbędzie się grudek. Jeśli grudki nadal są tzn że trzeba dać jeszcze odrobinę sodki. Na koniec dodajemy odrobinę kurkumy i ulubione przyprawy. Można zrobić czosnkowy, cebulowy lub paprykowa. gama smakowa jest bardzo szeroka i zależy tylko od nas.
cris
Ela Dz
Ona rozpuszcza grudki sera, bez niej cała zabawa zakończy się tak, że uzyskamy ciągnącą się breję z mają pozlepianych grudek. Jeśli ktoś nie lubi posmaku sodki i doda jej niewiele można na sam koniec przetrzeć przez sitko. Ale trzeba to zrobić bardzo szybko, bo zaraz tężeje. Ja tak robiłam...mam za gęste sito w gardle i każda grudka kaleczyła mi podniebienie :( hehe