Pati Kuchareczka

Pati Kuchareczka

Szef Kuchni
[Przepisów: 121]

Zapiakanka z mięsa mielonego, kabaczków

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Zapiakanka z mięsa mielonego, kabaczków i ziemniaków

Zapiakanka z mięsa mielonego, kabaczków

Składniki:

Zapiakanka z mięsa mielonego, kabaczków

 

  • 50 dkg mielonego mięsa wołowo-wieprzowego,
  • 75 dkg kabaczków,
  • 50 dkg ziemniaków,
  • sól,
  • mielony pieprz,
  • papryka w proszku,
  • jajo,
  • 1 dkg mąki,
  • 3/4 szklanki mleka,
  • nać pietruszki (koperek)

Sposób przygotowania:

Zapiakanka z mięsa mielonego, kabaczków
Ziemniaki i kabaczki obrać, z kabaczków usunąć środki z pestkami i pokroic w plasterki. Mięso wymieszac z ziemniakami i kabaczkami, dodać przyprawy; ułożyć w naczyniu do zapiekania i wlać szklankę wody. Upiec w piekarniku. Jajo rozmieszane z mąką i mlekiem wlać do zapiekanki w połowie pieczenia. Gotową potrawę posypać posiekaną natka pietruszki lub koperkiem