Sposób przygotowania:
Zapiekana feta
Fetę przekrajamy wzdłuż na pół i każdy kawałek kładziemy w naczynku żaroodpornym wysmarowanym oliwą. Posypujemy odrobinką chili w płatkach. Kładziemy po plasterki pomidora, cebuli podzielonej na krążki i po krążku papryki. Całość posypujemy suszonym oregano i skrapiamy oliwą. Pieczemy przez 15 minut w piekarniku nagrzanym wcześniej do 180 stopni.
![Zapiekana feta Zapiekana feta](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zapiekana-feta-93223.jpg)
![Zapiekana feta Zapiekana feta](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zapiekana-feta-93224.jpg)
![Zapiekana feta Zapiekana feta](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zapiekana-feta-93225.jpg)
dża