Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Zapiekana feta

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszna i prosta grecka przystawka

Zapiekana feta Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zapiekana feta

 

  • 270g fety
  • 2 plasterki pomidora
  • 2 plasterki czerwonej cebuli
  • 2 krążki czerwonej papryki
  • Oliwa z oliwek
  • Oregano
  • Chili w płatkach

 

Sposób przygotowania:

Zapiekana feta
Fetę przekrajamy wzdłuż na pół i każdy kawałek kładziemy w naczynku żaroodpornym wysmarowanym oliwą. Posypujemy odrobinką chili w płatkach. Kładziemy po plasterki pomidora, cebuli podzielonej na krążki i po krążku papryki. Całość posypujemy suszonym oregano i skrapiamy oliwą. Pieczemy przez 15 minut w piekarniku nagrzanym wcześniej do 180 stopni.
Zapiekana feta
Najpierw naczynka smarujemy oliwą, układamy fetę i posypujemy chili
Zapiekana feta
Układamy resztę składników, posypujemy oregano i skrapiamy papryką
Zapiekana feta
Pieczona feta jest bardzo puszysta i na prawdę smaczna :)