Zgobisz

Zgobisz

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 402]

Zapiekana Wątróbka Drobiowa

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Prosty sposób na smaczną wątróbkę drobiową.

Zapiekana Wątróbka Drobiowa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zapiekana Wątróbka Drobiowa

 

  • 1 kg. wątrobki drobiowej,
  • 4 średnie cebule,
  • 1 kubek śmietany,
  • przyprawy: sól / pieprz

Sposób przygotowania:

Zapiekana Wątróbka Drobiowa
► Wątróbkę oczyścić, umyć, ręcznikiem papierowym osuszyć, przyprawić i sma ż yć na patelni ( pod przykryciem ). Cebulę pokroić w piórka, podsma ż yć i dodać odrobinę soli. ► Usmażoną wątróbkę przełożyć do żaroodpornego naczynia, na wierzch ułożyć cebulę i cało ś ć polać śmietaną. Piec 20 minut w temperaturze 190C / Termoobieg /.
Zapiekana Wątróbka Drobiowa
W żaroodpornym naczyniau warstwami ułożyć wątróbkę i podsmażoną cebulę.
Zapiekana Wątróbka Drobiowa
Oczyszczoną umytą i osuszoną wątróbkę usmażyć pod przykryciem.