Zapiekane bułeczki z wątróbką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna i szybka w przygotowaniu przekąska gorąca

Zapiekane bułeczki z wątróbką Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Zapiekane bułeczki z wątróbką

 

  • 4 okrągłe bułki
  • 5 dag masła
  • szklanka mleka
  • 30 dag wątróbki drobiowej
  • 2 cebule
  • jajko
  • sól, pieprz
  • 20 dag startego żółtego sera

 

Sposób przygotowania:

Zapiekane bułeczki z wątróbką
Z bułek ściąć wierzch, wydrążyć miękisz, posmarować w środku masłem. Wątróbki wypłukać obsmażyć Usmażoną wątróbkę przepuścić przez maszynkę dodać cebulę, jajko i namoczoną cześć bułek,doprawić solą i pieprze, i wymieszać. Masą napełnić bułeczki, posypać startym żółtym serem. Zapiec w gorącym piekarniku przez 10 -15 minut. Podawać gorące.
Zapiekane bułeczki z wątróbką
Bułki z wydrążony środkiem nadziewamy farszem