Sposób przygotowania:
Zapiekane filety rybne
Śliwki opłukać,osączyć i pokroić w paski.Filety oprószyć solą i pieprzem,skropić sokiem z cytryny i odstawić w chłodne miejsce na ok.30min.Obrane warzywa pokroić;ziemniaki w cienkie plasterki,seler i marchewkę w słupki,a cebulę w kostkę,natomiast czosnek posiekać.Na patelni rozgrzać połowę oleju,chwilę smażyć na nim ziemniaki,dodać seler,marchew i cebulę i mieszając smażyć na dość mocnym ogniu ok.5min.Następnie przyprawić solę i pieprzem,posypać skórką z cytryny.Kawałki fileta obtoczyć w mące i usmażyć na oleju na jasnozłoty kolor.Kremówkę wymieszać z sokiem pomidorowym i czosnkiem doprawić do smaku solą.Żaroodporne naczynie wysmarować masłem,wyłożyć warzywami,na nich ułożyć rybę,posypać suszonymi śliwkami i zalać przygotowanym sosem.Zapiekać ok.20min.w gorącym piekarniku,a przed podaniem posypać natką pietruszki.