Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Zapiekane gniazdka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Makaron ugotuj al dente. Cebulę podsmażyć na maśle, dodaj szpinak, śmietanę. Dopraw do smaku. Dodaj koncentrat, podlej mlekiem, zagotuj.

Zapiekane gniazdka

Składniki:

Zapiekane gniazdka

 

  • 200g mrożonego szpinaku
  • 250g makaronu gniazdka
  • 2 cebule
  • 100ml śmietanki kremówki
  • łyżka oleju
  • 100ml mleka
  • 3 łyżki zasmażki
  • 50g sera gouda
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego

Sposób przygotowania:

Zapiekane gniazdka
Makaron ugotuj al dente. Jedną cebulę podsmażyć na maśle, dodaj szpinak, śmietanę. Dopraw do smaku, odstaw. Na oleju podsmaż drugą cebulę, dodaj koncentrat pomidorowy, podlej mlekiem, zagotuj. Natłuść kilka foremek, napełnij je makaronem, Dodaj farsz szpinakowy, zalej sosem pomidorowym. Całość posyp tartym serem, zapiecz ok. 15 min. w temp. 200 st. C.